Traductor google

dimecres, 15 de maig de 2013

Isidre el Llaurador és el patró de la pagesia des del segle XVII

Avui és Sant Isidre.
Isidre el Llaurador és el patró de la pagesia des del segle XVII i avui 15 de Maig es commemora la seva mort. El seu nom era Isidro de Merlo i Quintana (1080-1130), i va dedicar la seva vida al treball a la finca d'un noble i a l'oració. Un dels miracles que se li atribueix és el miracle dels àngels, els àngels llauraven el camp amb els bous mentre Isidre pregava; el seu amo, diu la llegenda, li recriminava que sempre pregués en una esglèsia que es trobava pel camí, però va poder veure que els àngels llauraven el camp mentre Isidre feia l'oració.
Aquest escenificació la podeu veure com cada any al meu poble, Cabanes, el proper Diumenge 19 de Maig. Cabanes es l'única població catalana que ha mantingut viva aquesta representació de teatre popular i que es representa de forma ininterrompuda des de l'any 1960, quan es va recuperar.           Us i esperem !!!!

Trull Ylla, l'Oli de l'Empordà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AVIS FITOSANITARI En aquest moments les femelles del corc de l'olivera realitzen la posta sobre la llenya de poda que hi hagi al camp...